У Сєверодонецьку презентували новий інформаційний портал «Східне партнерство». Цей проект започаткували самі луганчани, які через відомі події були вимушені залишити рідні місця і тимчасово оселитися в Києві.

 

Філософія проекту проста: мир народжується в головах людей, отже, що більше миру буде у думках — то скоріше він прийде в наше буття. А ще до миру треба готуватись. Сьогодні, на превеликий жаль, суспільство розділилось у позиціях щодо подальшої долі Донбасу. Одні говорять про обов’язкове повернення тимчасово окупованої частини Луганської і Донецької областей до складу України, другі вважають за краще відмовитись від «цієї ракової пухлини, яка заразить всю країну». Як показує досвід інших країн, реінтеграція — це не просто повернення частини своїх земель, а, насамперед, завоювання людських сердець і розуму.


За таку роботу і взялась нещодавно створена луганчанами в Києві асоціація громадських організацій, бізнес-структур та громадян «Східне партнерство». Вона презентується як «вільний інформаційний майданчик для всіх жителів Луганщини, незалежно від місця проживання», щоб вони не стояли осторонь подій, від яких залежить майбутнє регіону. Крім того, портал має на меті пробити інформаційну блокаду, яку організовують в «ЛНР» українським ЗМІ.


За словами головного редактора ресурсу Сергія Давидова, розсилка газети здійснюватиметься на обидві частини області і матиме зворотній зв’язок. Цей інформаційний ресурс буде позбавлений будь-якої політики, в ньому йтиметься про звичайні буденні речі. Сьогодні також дуже важлива думка населення щодо того, як можна відновити зруйновану війною промисловість, малий та середній бізнес, що треба зробити для поліпшення екології краю. Одне слово, питань для обговорення багато, і жителі з окупованої частини регіону запрошуються до такої розмови.

Луганська область.