Сьогодні буде зареєстровано законопроект про зміни до Регламенту, який був напрацьований спільно з місією Пета Кокса і Європарламенту. Про це під час учорашнього брифінгу повідомив Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Сподіваюся, що цими змінами зможемо зробити діяльність парламенту більш ефективною і дієвою. Я дав доручення Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради невідкладно цей проект розглянути і сподіваюся, вже цього тижня зможемо поставити його на голосування в першому читанні», — сказав Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради наполягатиме на розгляді проекту закону про зміни до Регламенту за повною процедурою.

Глава парламенту звернувся до голів комітетів з пропозицією стати партнерами в забезпеченні дисципліни в залі. «Із зарплати народних обранців вже вираховується певна сума за прогули. А голови комітетів інформуватимуть мене про відвідуваність засідань», — розповів він.

Андрій Парубій вважає ключовим пріоритетом співпрацю з Міжнародним валютним фондом. «У робочій групі спільно з урядом ми визначили перелік пріоритетних законопроектів по співпраці з МВФ. Це 13 проектів, чотири з них стоять сьогодні в порядку денному, ще чотири пропонуватимемо в середу внести в порядок денний сесії, шість — стоять в порядку денному на четвер. На цьому має бути зроблений особливий наголос і увага, щоб ми приймали швидкі і ефективні рішення», — підкреслив Голова Верховної Ради.

Також, за його словами, сьогодні розглядатимуться освітянські законопроекти, зокрема стосовно фінансування зовнішнього незалежного оцінювання. Крім того, потребує включення в порядок денний сесії велика кількість депутатських і урядових законопроектів. Зокрема, вкрай важливо розблокувати створення суспільного мовлення. А ще Андрій Парубій наполягатиме на тому, щоб законопроекти, які мають великий соціальний резонанс, подавалися в першу чергу. А саме проект закону щодо оподаткування пенсій, урядовий законопроект стосовно соціальних стандартів та обсягу субвенцій на надання житлових субсидій.

«Цей пленарний тиждень буде дуже напружений і важкий, але розраховую, що робота парламенту буде ефективною і дисципліна буде на високому рівні», — сказав Голова Верховної Ради.

Андрій Парубій наголосив: питання створення ТСК щодо офшорів дійсно стоїть дуже гостро. «На погоджувальній раді минулого тижня ми домовилися з головами фракцій, що внесемо єдиний узгоджений законопроект, який буде більш масштабним і стосуватиметься в цілому політичної корупції. Учора на погоджувальній раді представник фракції Блоку Петра Порошенка підтвердив, що до кінця дня вони подадуть компромісний законопроект. Якщо я до кінця дня отримаю узгоджену пропозицію від фракцій Блоку Петра Порошенка, «Батьківщини», «Самопомочі» і Радикальної партії, завтра (вівторок. — Ред. ) законопроект про створення ТСК буде внесений у зал», — зазначив глава парламенту.