Тактичні навчання батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Полтава» відбулися на полігоні поблизу обласного центру. У них взяли участь бійці, котрі за графіком ротацій повернулись із зони АТО. Та, попри те, що мають бойовий досвід, порох, як то кажуть, завжди треба тримати сухим. Тим паче що їхні побратими продовжують нести службу на Луганщині, тож невдовзі треба буде вирушати їм на заміну.

Спочатку вдосконалювали свою майстерність вибухотехніки та кінологи з собаками. Перші виявляли і знешкоджували вибухівку, другі зі своїми чотирилапими помічниками затримували озброєного злочинця, шукали зброю та наркотики. До речі, такі пошуки учасникам навчань свого часу доводилося проводити на блокпостах у прифронтовій зоні.
А потім бійці тренувалися в умовах, наближених до реального бою. Після того як за допомогою безпілотника виявили ворожу розвідувально-диверсійну групу, на її знищення спецпризначенці вирушили на броньовику. Спішившись, відпрацьовували тактику наступу та відступу, стріляли з автоматичної вогнепальної зброї, зокрема з нової вітчизняної штурмової гвинтівки «Форт». Свої завдання виконував снайпер.
Командир батальйону Юрій Анучін та начальник Головного управління Національної поліції в області Олег Бех оцінили вишкіл підлеглих досить високо. За словами останнього, згадані навчання були плановими. Надалі їх влаштовуватимуть іще частіше, не рідше одного разу на місяць.

Полтава.

 

 

На знімку: спецпризначенці відпрацьовують вправу зі стрільби.

Фото автора.