Стрибки у воду. Збірна України повернулася з Лондона (Велика Британія) після тріумфального виступу на чемпіонаті Європи. Там вона виборола 8 медалей, три з яких — золоті! У командному заліку українські спортсмени посіли третє місце після британців та італійців, випередивши Росію.
Героїнею в нашій команді стала Юлія Прокопчук, котра виборола два «золота» — в особистих стрибках з 10-метрового трампліна і в міксті з Максимом Долговим, — а ще «срібло» в командних стрибках. Третє «золото» нам приніс Ілля Кваша на метровому трампліні.
Художня гімнастика. На міжнародному турнірі Koop Cup, який відбувся у Канаді, Анастасія Мульміна (Україна) виборола два «золота» і «бронзу» у фіналах окремих видів.
Українка здобула перемогу у вправах з обручем (17,700) та булавами (17,700), а також посіла третє місце у вправах з м’ячем (16,700).
Легка атлетика. Краків (Польща). Марафон PZU Cracovіa Maraton. Українка Ганна Носенко фінішувала другою. Вона подолала дистанцію за 2:34.57, поступившись лише Глейдіс Чемвено з Кенії (2:30.30). Наша Тетяна Рибальченко з результатом 2:56.00 посіла високе сьоме місце.
У змаганнях чоловіків Тарас Сало був четвертим (2:18.05), а Анатолій Оржеховський став сьомим (2:22.24). Переміг кенієць Космас Мутуку К’єва (2:11.58).
Дзюдо. Алмати (Казахстан). Гран-прі. Українка Вікторія Туркс (78 кг) — бронзова призерка. У втішному турнірі наша Вікторія перемогла суперниць з Польщі та Великої Британії.
Футбол. У першому сезоні за іспанську «Севілью» півоборонець збірної України Євген Коноплянка провів 51 матч, що є найбільшою кількістю серед усіх гравців клубу.
У чемпіонаті Іспанії Коноплянка виходив на поле 32 рази (17 разів з лави запасних). За цей час Євген відзначився чотирма забитими м’ячами. 12 разів Коноплянка зіграв у єврокубках, а ще шість у Кубку Короля.
Нагадаємо, на «Севілью» чекають ще два матчі — фінали Кубка Іспанії та Ліги Європи.
Єврокубковий фінал відбудеться сьогодні в Базелі (Швейцарія). Як відомо, «Севілья» зіграє проти англійського «Ліверпуля».