Перший заступник глави парламенту Ірина Геращенко за вагомий внесок у захист інтересів Вітчизни вручила почесні грамоти Верховної Ради України жінкам-військовослужбовцям. А потім разом із ними відкрила фотовиставку «Мами на передовій та в тилу», яка проходитиме в кулуарах парламенту до третього червня. Мета — привернути увагу народних депутатів та громадськості до жінок, які проходять службу в лавах Збройних Сил України, зокрема в зоні АТО, а також до їхніх проблем.


«Саме на українських жінках сьогодні багато в чому тримаються мир, злагода в нашій країні, українська армія і силові структури. Для нас велика честь не тільки відкрити виставку, де прекрасні портрети наших жінок, які так само докладають зусилля для захисту територіальної цілісності і суверенітету України, а й вітати в стінах Верховної Ради красунь, матерів, котрі захищають державу. Ми вклоняємося вам. Ви гідні, прекрасні, мужні. Ми вам за це дякуємо. Бажаємо жіночого щастя, щоб ваші чоловіки вами захоплювалися, діти були здорові та пишалися мамами, щоб ми разом із вами доклалися для служіння Україні», — наголосила під час брифінгу Ірина Геращенко.


Багато жінок, за її словами, є солдатами, офіцерами, тими людьми, які служать у війську, працюють на передовій лікарями і докладають зусиль для того, щоб наше військо було дисципліноване, непереможне і там були високі європейські стандарти.


Також Перший заступник Голови Верховної Ради звернула увагу на проблему з одягом для жінок-військовослужбовців. «Форму для них досі не шиють. Берці так само є тільки чоловічі. Цю проблему обговорюватимемо, і МФО «Рівні можливості» бере на себе відповідальність це питання вирішити», — зазначила Ірина Геращенко.

 


На знімку: Ірина Геращенко (ліворуч) вручає Почесну грамоту Верховної Ради майору Ользі Жаховській, офіцеру організаційно-планового відділу Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь».


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.