У Верховній Раді відкрилась виставка ресурсів організацій громадянського суспільства та міжнародних донорських організацій, які співпрацюють з Верховною Радою, «Інформаційний ярмарок-2016» (на знімку). Організували захід апарат парламенту спільно з програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD) «РАДА: підзвітність, відповідальність, демо-кратичне парламентське представництво». Ярмарок триватиме два дні. Його мета — поширити доступ до наявних ресурсів українських неурядових і міжнародних організацій та досягти завдяки співпраці з народними депутатами більшої ефективності законотворчої роботи Верховної Ради.

 

 

«Хочемо подякувати Агентству США з міжнародного розвитку (USAІD) за багаторічну співпрацю, завдяки якій Верховна Рада стає більш відкритою і транспарентною. Програма «РАДА» робить для українського парламенту важливий інформаційний продукт, який не тільки показує всьому суспільству те, чим сьогодні живе сесійна зала, але насамперед дає інформацію про роботу над законопроектами, адаптацію українського законодавства до європейських стандартів», — зазначила під час брифінгу Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.


Важливо, підкреслила вона, що в цьому ярмарку беруть участь понад 40 проектів експертних громадських організацій. Їх експертиза є дуже вагомою допомогою в роботі парламентських комітетів і кожного народного депутата.


Ірина Геращенко запевнила: механізми відкритості роботи парламенту, а також співпраця з громадськими організаціями вдосконалюватимуться. «Таке співробітництво дає нам енергію, дозволяє бути більш європейськими і не тільки інформувати суспільство про роботу Верховної Ради, а й більш досконало працювати над законодавством», — наголосила Перший заступник глави парламенту.


Позафракційний народний депутат Ганна Гопко розповіла, що вже зроблено за багато років для реформування Верховної Ради. Зокрема, підписано меморандум про співпрацю з Європейським парламентом. Днями з офіційною польською делегацією, яка перебувала в Україні, говорили про програми обмінів. До того ж народні обранці в рамках співпраці з Міжнародним республіканським інститутом відвідували Литву, де брали участь у тренінгах. Також парламентарії проходили навчання в Конгресі США. «Дуже важливо, щоб Верховна Рада забезпечувала свої ключові функції: законодавчу, представницьку і контрольну. Саме цей інформаційний ярмарок дає змогу народним депутатам озброїтися відповідними напрацюваннями аналітичних центрів», — зазначила Ганна Гопко.

 

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.