На головному стадіоні Полтави відбувся товариський матч ветеранів футболу між збірною України та місцевою "Ворсклою". Присвятили його пам'яті народного депутата України шостого скликання парламенту, колишнього міського голови Кременчука і президента футбольного клубу "Ворскла" ОЛЕГА БАБАЄВА, якого застрелили зловмисники майже два роки тому.

 

На знімках:

 

під час матчу
ветеранів збірної України та полтавської "Ворскли"

 

після завершення зустрічі її учасники пам'ять Олега БАБАЄВА
вшановували разом

 

Подивитися на гру своїх улюбленців прийшли чимало вболівальників. Адже за збірну України грали такі відомі майстри, як Василь РАЦ, Іван ЯРЕМЧУК, Олег САЛЕНКО, Едуард ЦИХМЕЙСТРУК, Максим КАЛІНІЧЕНКО та інші. Звісно, особливі емоції земляків викликала поява на полі колишніх ворсклян Івана ШАРІЯ, Сергія ЧУЙЧЕНКА, Олександра МЕЛАЩЕНКА та їхніх ровесників.

 

Попри вік футболістів, гра видалася досить динамічною і видовищною. Вже на перших хвилинах зустрічі капітан "Ворскли" Іван Шарій забив швидкий гол. У другому таймі Артем ЯШКІН, який був чи не найактивнішим серед збірників, бездоганно пробив зі штрафного і зрівняв рахунок. Однак нинішньому головному тренеру полтавців Василеві САЧКУ все ж вдалося забити переможний гол. Матч завершився з рахунком 2:1 на користь господарів.

 

Однак, як зазначив по його звершенню у розмові з журналістами капітан збірної України Олег Саленко, головним результатом зустрічі стало подароване уболівальникам свято й водночас гідне пошанування людини, котра зробила для розвитку футболу на Полтавщині дуже багато. Генеральний директор ФК "Ворскла" Дмитро ЯВОРСЬКИЙ передав учасникам зустрічі та глядачам слова подяки за пам'ять про сина від батьків Олега Бабаєва.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України