Останню добу по всій лінії фронту, повідомляє прес-центр АТО, бойовики застосовували всі види зброї, зокрема, й міномети великого калібру. Терористи обстрілювали Красногорівку під Донецьком — били з гранатометів та стрілецької зброї. Лупили з мінометів калібрів 82 мм та 120 мм по наших бійцях і в районі Авдіївки. Неспокійно й на Луганщині. Під вогонь потрапила Трьохізбенка та Станиця Луганська.
Розповів про ситуацію на передовій боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація складна. Вночі сепари гатили з мінометів калібром 120 мм. Потім пішли в атаку. Підійшли досить близько. Зеленка розпустилася, їх не видно. Відкрили вогонь, зав’язався бій. Добре їм всипали. Тільки після цього вони заспокоїлися. Тривожна інформація надходить з Авдіївки. Багато наших побратимів поранено. Звуки від розривів там не втихають ні на мить».
Як повідомив учора ЗМІ прес-секретар штабу АТО Антон Миронович, бойовики атакували ЗСУ з повітря. За його словами, на військову частину, що розташована в тилу, противник скинув шість потужних гранат з безпілотника.
«Один безпілотник встиг зробити три заходи. Літальний апарат, яким дистанційно управляли бойовики, скинув ручні кумулятивні гранати (РГК-3), які призначені для ураження бронетехніки. Такі снаряди, вибухаючи на броні, пропалюють її. На щастя, скинули їх неточно і вони впали на землю — просто пропалили грунт», — повідомив він.