Колишнього президента нині неіснуючої держави Сербії і Чорногорії 61-річного Светозара Маровича було заарештовано за підозрою у зв’язках із організованою злочинністю і корупції. Після п’яти місяців перебування у слідчому ізоляторі він погодився співробітничати зі слідством і вже готовий розповісти, у який спосіб із бюджету курортного міста Будва зникло 15 мільйонів євро і до чиєї кишені вони пішли.

 

Він частково визнав свою вину й був відпущений до суду на волю через цілий букет хвороб, які лікуватиме. За відвертість обвинувачення пообіцяло м’якіше покарання для екс-президента — до 4 років тюремного ув’язнення. Суду він чекатиме під наглядом лікарів і охорони, приставленої до нього.


Чорногорський політик Светозар Марович займав посаду президента Державного Союзу Сербії і Чорногорії у 2003—2006 роках. 5 червня 2006 року, коли Сербія та Чорногорія стали двома незалежними державами, Светозар Марович автоматично пішов у відставку. Він переїхав до Будви й безбідно жив із родиною на березі Адріатичного моря, поки слідство не зацікавився джерелами його доходів...