Умовою зняття санкцій проти Росії залишається повне виконання Мінських угод — про це заявив заступник президента Європарламенту Александер Ламбсдорфф в інтерв’ю DW.

 

 «Щодо питання санкцій наша позиція чітка. Доти, поки не будуть виконуватися Мінські домовленості, санкції залишаться чинними», — зазначив Ламбсдорфф.


Він ще раз нагадав, що ЄС не збирається переглядати свої умови, які пов’язують зняття санкцій з Росії з виконанням підписаних Мінських домовленостей. Тому всі розмови про швидке зняття або пом’якшення їх є лише інсинуацією.


На зауваження журналіста про те, що обмеження ніколи не будуть зняті, якщо їх скасування прив’язувати до виконання Мінських домовленостей, заступник глави Європарламенту відповів так: «Якщо умовою їх зняття залишиться виконання Мінська-2... тоді логічно, що санкції не будуть зняті».


Нагадаємо, що 12 травня Європарламент схвалив резолюцію у відповідь на переслідування кримських татар в Криму про необхідність розширення санкцій проти РФ.


Водночас міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявляв, що країнам Євросоюзу дедалі важче знайти спільну позицію щодо продовження санкцій проти Кремля.