Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості населення та пенсійного забезпечення Людмила Денісова в парламенті заявила, що зростання доходів державного бюджету цього року може повністю перекрити зменшення надходжень після скасування оподаткування пенсій. Тому фракція «Народний фронт», за її словами, наполягає на ухваленні законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо відміни оподаткування пенсій» № 4542-1, який передбачає скасування податку з пенсій з 1 травня 2016 року.


Л. Денісова зауважила, що законопроект № 4542-1 стосується 416 тисяч пенсіонерів. Після його прийняття пенсіонери, в тому числі й працюючі, не сплачуватимуть податок із доходів фізичних осіб. Депутат навела дані зі звіту Державної фіскальної служби України про виконання Державного бюджету України за січень—лютий 2016 року, згідно з якими надходження доходів до зведеного бюджету перевищують планові показники на 14%, на більш як 8,2 мільярда гривень. «Тобто ці додаткові кошти можуть повністю перекрити 1,1 мільярда гривень зменшення надходжень до державного кошторису, яке відбудеться у разі скасування податку з пенсій», — наголосила Л. Денісова.


У свою чергу, Опозиційний блок пропонує підвищити зарплати та пенсії за рахунок інфляційних надходжень та зростання доходів держбюджету.


Народний депутат України від фракції Опозиційного блоку Наталія Королевська заявила, що потрібно докласти всіх зусиль, щоб з 1 травня як мінімум на 500 гривень підняти пенсії та зарплати. «Це буде невеликий, але хоча б крок уперед для відновлення соціального миру в Україні», — сказала вона. Додаткові кошти пропонують взяти за рахунок 80 мільярдів гривень інфляційних надходжень, які не враховано в бюджеті поточного року, а також за рахунок зростання доходів до державного бюджету, яких уже надійшло на 16 мільярдів більше, аніж передбачено.


А народний депутат України із депутатської групи «Відродження» Василь Гуляєв  заявив, що ДГ «Відродження» виступає за скасування будь-яких податків з пенсій, наголосивши, що в жодній країні немає податку з пенсій. За його словами, депутатська група підтримуватиме всі законодавчі ініціативи щодо скасування оподаткування пенсій.