Миколаївський міськвиконком розробить нову програму розвитку малого й середнього підприємництва. Про це під час засідання постійної комісії з питань економічної та інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів і соціально-економічного розвитку повідомив заступник міського голови Юрій Степанець, вносячи пропозицію з фінансування нинішньої програми.


— Програму в такому вигляді ми бачимо востаннє. Я дав завдання управлінню споживчого ринку підготувати новий документ, у якому буде прописано виготовлення комплексної схеми розташування тимчасових споруд, виготовлення технічної документації на ці ділянки, створення муніципальних ринків, — сказав Юрій Степанець.


Депутат В’ячеслав Апанасенко вважає, що гроші, які виділяються на розвиток малого й середнього підприємництва, необхідно витрачати цілеспрямовано, приміром, на організацію ярмарків, підтримку підприємців, які навіть не можуть зайти на ринок, щоб продати свою продукцію, повідомляє прес-служба міськради.


— Нині спостерігається масове відродження фермерів, які намагаються виготовляти невелику кількість власних продуктів, але не можуть їх продати. Їх ганяє поліція зі стихійних базарів, на ринках «Центральний» і «Колос» уже немає місця, там лише спекулянти стоять пожиттєво, — додав депутат.