У Полтаві почали будувати новий корпус сучасного кардіологічного центру. З цієї нагоди у першу опору його фундаменту замурували капсулу з посланням до нащадків.


Масштабний проект передбачає реконструкцію будівлі обласного кардіодиспансеру зі згаданою добудовою корпусу інтервенційної кардіології та реабілітації. Останній матиме шість поверхів загальною площею майже 11 тисяч квадратних метрів. У ньому встановлять новітнє медичне обладнання, що дасть змогу рятувати пацієнтів. Надто за умов, коли сьогодні в області майже 70 відсотків смертей спричиняють серцево- та мозково-судинні хвороби, насамперед інсульти й інфаркти.


При цьому нинішня будівля кардіологічного диспансеру не відповідає сучасним вимогам. У його палатах одночасно перебувають по півдесятка хворих, а приміщення поліклініки доводиться орендувати за 5 кілометрів звідси.

Водночас новобудова, спорудження якої планують завершити до кінця наступного року, стане складовою єдиного кардіологічного центру. Там значно ширше й ефективніше застосовуватимуть такі сучасні методи лікування тяжких недуг, як стентування, ангіографія та коронарографія.


За словами голови ОДА Валерія Головка, загальна вартість проекту становить 96 мільйонів гривень. Левову частку цієї суми виділять із Державного фонду регіонального розвитку на умовах співфінансування з обласного бюджету.


Полтава.