Голова Верховної Ради Андрій Парубій узяв участь у презентації дослідження «Експертноаналітичний супровід законотворчого процесу в Європейському Союзі» в рамках річного звіту Європейського інформаційно-дослідницького центру (на знімку).

«Вітаю і підтримую роботу Європейського інформаційно-дослідницького центру, який має на меті активізувати аналітичну роботу. Її важливо активізувати ще до того моменту, коли законопроект потрапляє в сесійний зал. На превеликий жаль, дуже часто проекти законів виносять на розгляд народних депутатів без відповідної підготовки. Потім у залі маємо дискусію, яка призводить до відхилення документів. Тому має бути нова якість у підготовці будь-якого законодавчого акта. Кожен законопроект має отримати необхідне аналітичне супроводження до обговорення в залі», — зазначив Андрій Парубій.

Він повідомив, що вже зареєстровано законопроект про зміни до Регламенту. «Це дуже важливий крок у спільній роботі громадських структур, місії Пета Кокса, працівників Європарламенту, робочої групи народних депутатів. Ми вибрали найбільш безконфліктні моменти, але дуже важливі для організації роботи Верховної Ради. Місяць тривала дискусія, було проведено десятки робочих груп і ми проговорювали проект закону ще до реєстрації. Це, напевно, те, про що ми мріємо, коли документ вноситься до зали після узгодження позицій», — наголосив Голова Верховної Ради.

За його словами, внаслідок дискусій, законопроект підписали представники фракцій Блоку Петра Порошенка, «Народного фронту», «Самопомочі», Радикальної партії. Фактично це дає підстави говорити про те, що цей законопроект має великий шанс пройти обговорення в комітеті і, відповідно, бути прийнятим у першому читанні і до кінця цієї сесії — в цілому. «І вже наступний сесійний період наш календарний план формуватимемо за новою системою. Упевнений, це зробить парламент більш ефективним, більш дієвим», — сказав він.

 

 

Народний депутат Олена Сотник, Андрій Парубій, директор Програми USAІD «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво» Роман Кобець.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.