В обласному центрі на маршрут, який є найдовшим у місті, виїхав тролейбус із малюнками та написами під загальним девізом "Діти хочуть побачити наш Крим" (на знімку).

 

Промовисте брендування транспортного засобу зробили за ініціативою організації "Громадське об'єднання Полтава". Щоб привернути увагу до проблем анексованого РФ Криму та нагадати всім про те, що півострів був і залишиться українським, активісти згаданої спільноти влаштували дизайн-конкурс. Його переможницею за підсумками онлайн-голосування стала студентка університету економіки та торгівлі Єлизавета П`ЯТАЧЕНКО.

 

Для вияву патріотичних почуттів електротранспорт обрали не випадково. Адже всі пам'ятають про найдовший у державі тролейбусний маршрут, який проліг Кримом. Свого часу його прокладали також й полтавці. А підприємства області будували на півострові санаторії, пансіонати, бази відпочинку тощо. Сьогодні окупанти, їхні пропагандистські телеканали, як то кажуть, із шкури пнуться, намагаючись переконати всіх в особливій близькості Криму виключно до Росії. Хоча насправді він давно і міцно "прив'язаний" не лише до карти України, а й до наших сердець.

 

Першими пасажирами тролейбуса, який уже встигли охрестити "кримським", стали голова ОДА Валерій ГОЛОВКО та інші керівники області й міста, журналісти. Він курсуватиме за маршрутом Завод газорозрядних ламп -- Південний вокзал.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України