Дорогі друзі!

 

У день професійного свята — Дня науки — я адресую щирі слова вітання всім, для кого наука стала справою життя.

Ваша наполеглива праця, спрямована на задоволення соціально-економічних потреб суспільства, підвищує авторитет України у світі як держави з високим науковим потенціалом та рівнем знань.

Вітчизняні наукові школи добре відомі в усьому світі. Серед їх доробку — перша континентальна ЕОМ, найбільший у світі літак, сучасні ракетно-космічні апарати, унікальні технології електрозварювання та неперервної розливки сталі, нові матеріали та сорти рослин, які знаходять широке використання.

Сьогодні перед Україною стоять перспективні завдання реформування національної економіки, зміцнення оборонного потенціалу держави, розвитку соціальної та гуманітарної сфер. І ключова роль у їх успішному вирішенні по праву належить вам, науковцям.

Упевнений, що вітчизняний науково-технічний потенціал працюватиме як рушійна сила прогресу країни, підтримуючи її високий освітянський і науковий рівень, в ім’я людини, сильної та процвітаючої України. В цей непростий час Верховна Рада зробить усе для розвитку нашої науки, захисту українських науковців.

Бажаю всім вам міцного здоров’я, щастя, радості творчості та подальших успіхів на шляху до нових знань, винаходів, відкриттів!

 

Андрій ПАРУБІЙ.