Під таким гаслом учора в Києві відбувся марш, організований Цивільним корпусом «Азов». У ньому взяло участь кілька тисяч осіб, які від монумента «Батьківщина-Мати» пройшли до Верховної Ради України. Під стінами парламенту організували мітинг із закликом не допустити виборів на Донбасі, доки українська сторона повністю не контролюватиме кордон з РФ.

«Наша єдина вимога: немає українського кордону — немає жодних виборів на Донбасі», — заявив лідер Цивільного корпусу «Азов», народний депутат Андрій Білецький. За його словами, він визнає в Україні лише українські Збройні Сили, лише українських прикордонників на українському кордоні, а не місію ОБСЄ чи поліцейську місію НАТО.
Білецький переконаний: якщо нині відбудуться вибори на Донбасі, то війна на сході нашої країни перетвориться на внутрішньоукраїнську проблему. Крим буде винесено за дужки, про нього забудуть. А Росія зникне як агресор з усіх шпальт газет і телеканалів і перейде в ранг сусідньої держави... Що стане зручним приводом для Заходу зняти санкції проти Кремля.
Організатори заявили: ця акція є попереджувальною. І щоб ампутувати «гангрену сепаратизму абсолютно по всій країні», вони об’єднуватимуть патріотів у «монолітний рух».

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.