По всьому світу, де є українські посольства і наша діаспора, в четвер святкували Всесвітній день вишиванки.


Але цього року, крім України, була ще одна держава, де в український національний одяг вбралося вище керівництво держави. Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо; міністр зайнятості, розвитку трудових ресурсів і праці Меріенн Міхичук; член Палати громад Канади, офіційний представник уряду в Палаті громад Кевін Ламурьо, парламентський заступник міністра у справах сім’ї, дітей та соціального розвитку Террі Дьюгід, інші політики й урядовці Канади сфотографувалися у вишиванках на сходах парламенту в Оттаві (на знімку).

 


«Українець — це стан душі. Дякуємо Джастіну Трюдо за підтримку всесвітнього флешмобу до Дня вишиванки», — так відгукнувся на подію Президент України Петро Порошенко.


Сам Трюдо виставив на своїй сторінці у Твіттер фото, де він в оточенні не тільки урядовців та депутатів, а й українських молодих стажерів. І підписав: «Радий вітати українських інтернів у парламенті в традиційному стилі. Ласкаво просимо на парламентський пагорб».


Як уже повідомляв «Голос України», у нинішньому уряді країни є два міністри українського походження — Меріенн Міхичук і Христя Фріланд. Чимало етнічних українців і в канадському парламенті.


Фото зі сторінки в Твіттер міністра Меріенн Міхичук.