Центральна рада правління Партії справедливості й розвитку (ПСР) Туреччини на своєму закритому засіданні в четвер висунула на посаду голови цієї правлячої політичної сили міністра транспорту, судноплавства й зв’язку Туреччини Біналі Йилдирима. Про це турецьким журналістам повідомив прес-секретар ПСР Омер Челік.


Згідно із законом, голова правлячої партії автоматично стає прем’єр-міністром Туреччини. Раніше ці посади обіймав Ахмет Давутоглу, який через розбіжності із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом добровільно пішов у відставку на початку травня.


«Для мене найбільшою честю стало висунення моєї кандидатури на посаду голови ПСР. Водночас це величезна відповідальність», — заявив Біналі Йилдирим перед членами Центральної ради правління Партії справедливості й розвитку. Він пообіцяв, що продовжить боротьбу з терористами, і запевнив народ, що «з кошмаром терору в Туреччині буде покінчено».


Кандидатуру Йилдирима на посаду лідера правлячої партії буде розглянуто делегатами позачергового Другого з’їзду ПСР, який заплановано на неділю, 
22 травня.