Уже завтра в Києві розпочнеться святкування Днів Європи. Вони відзначаються в Україні з 2003 року. Цього разу головним майданчиком столиці для проведення дводенного (21-22 травня) «Європейського пікніка» стане Михайлівська площа.


Тут кожен зможе послухати вуличних і професійних музикантів, спробувати кулінарні смаколики різних країн, взяти участь у конкурсах і урочисто провести нашу збірну з футболу на чемпіонат «Євро-2016».


За словами заступника голови Київської міськдержадміністрації Олексія Резникова, свято відбуватиметься без зайвого «офіціозу». Як повідомляє прес-служба КМДА, представники держав ЄС презентують проекти від посольств і національних культурних центрів. А також ближче до ночі на великому вуличному екрані покажуть класичне європейське кіно. Гостей розважатимуть одинадцять локацій із частуваннями, музикою, театральними виставами і ярмарками. Для дітей організовано спеціальну програму із спортивних заходів і майстер-класів. Серед усіх заходів, заявлених у рамках фестивалю, виділяється інтерактивна інсталяція «Двері в Європу». Завдяки їй кожен бажаючий зможе стати віртуальним туристом і без візи помандрувати європейськими містами. Власну програму в центрі столиці представлять і українські спортсмени. Це зарядка «FunUp» і шоу від майстрів екстриму.


«Ми провели консультації із поліцією. Вони регулюватимуть дорожній рух, бо він цими днями не перекриватиметься. Раджу відвідувачам фестивалю залишати свої автомобілі за кілька кварталів від місця проведення заходів, щоб не створювати пробок», — сказав Олексій Резников.


За його словами, на організацію Днів Європи з міського бюджету передбачено 196 тис. грн., але реальна сума становить майже мільйон гривень. Різницю фінансували спонсори.
Марія Колесник.