З перших днів свого призначення голова Луганської облдержадміністрації Юрій ГАРБУЗ не засиджується у своєму кабінеті, а виїжджає на місця, щоб вивчити ситуацію, побачити проблеми на власні очі. Зокрема, він побував на ПАТ "Лисичанськвугілля" та ДП "Первомайськвугілля", спустився в шахту, щоб поспілкуватись з гірниками безпосередньо на їхньому робочому місці, "зрозуміти та відчути проблеми, що існують у вугільній галузі Луганщини". Одна з них -- заборгованість із заробітної плати. Юрій Гарбуз знайшов порозуміння з новим міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем НАСАЛИКОМ, і галузеве міністерство вже перерахувало вугільникам ПАТ "Лисичанськвугілля" та ДП "Первомайсквугілля" понад 22 млн. грн. Заборгованість за три місяці була погашена.

 

На знімку:

 

під час перебування Юрія ГАРБУЗА (зліва) на Луганській ТЕС.

 

Фото
прес-служби
Луганської обласної ВЦА.

 

Наступним об'єктом посиленої уваги нового керівника стала Луганська ТЕС. Електростанція, що розташована на лінії розмежування у місті Щастя, забезпечує електрикою всю область. Причому фактично перебуваючи на лінії фронту, під обстрілами, колектив ТЕС зумів зберегти електростанцію у робочому стані, а приблизно 2000 мешканців міста забезпечити роботою. Під час цієї зустрічі було обговорено питання відновлення пошкоджених ліній електропостачання, оскільки це у свою чергу відновить роботу великих промислових підприємств Луганщини, які сьогодні вимушені зупинити виробничий процес.

 

До речі, на зустрічі очільника області з громадою Щастя йшлося, зокрема, про доцільність створення у місті військово-цивільної адміністрації. "Хочу порадитися з вами, чи потрібно це тепер робити, як це допоможе місту? Якщо так, то чекаю від вас пропозиції щодо кандидатів на цю посаду. Це повинна бути така людина, яка зможе вправно керувати містом, з якою вам буде комфортно працювати", -- висловив свою думку Юрій Гарбуз. В результаті обговорення дійшли висновку, що ВЦА у Щасті потрібно все ж таки створювати.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України