На Полтавщині співробітники СБУ, поліції та прокуратури затримали голову райдержадміністрації. Останній за надання в оренду з правом викупу приміщення площею 600 квадратних метрів із прилеглою майже тригектарною територією вимагав 30 тисяч доларів.

 

Керівника виконавчої влади району спіймали, як то кажуть, на гарячому, коли він у своєму службовому кабінеті одержував левову частку згаданої неправомірної вигоди -- 23 тисячі доларів. За інформацією правоохоронців, із заявою про вимагання хабара до них звернувся директор місцевого товариства. Згаданий майновий комплекс, в якому раніше розміщувалися дитсадок і школа, перебуває на балансі однієї з сільрад очолюваного посадовцем району. Якщо його вину буде доведено, голові РДА світить до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Попри те, що речники спецслужби та правоохоронних органів не розголошують прізвища підозрюваного, з достовірних джерел стало відомо, що йдеться про голову Глобинської райдержадміністрації Василя ВАКУЛЕНКА. Цей 56-річний посадовець, педагог за фахом, до призначення в березні минулого року керівником РДА працював начальником районного відділу освіти.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України