На позачерговому другому з’їзді Партії справедливості й розвитку, яка править у Туреччині, головним питанням порядку денного було обрання голови організації. Замість Ахмета Давутоглу, який пішов у відставку, на цю посаду було висунуто одну кандидатуру — міністра транспорту, судно-плавства й зв’язку Туреччини Біналі Йилдирима.


Із 1470 делегатів з’їзду за найближчого соратника президента Реджепа Ердогана проголосувало 1405. Отже, він став новим лідером партії і, за існуючими правилами, повинен посісти посаду прем’єр-міністра Туреччини. Тепер президентові необхідно вручити Біналі Йилдириму мандат на формування нового уряду країни.


«Ми — партія та уряд — працюватимемо в цілковитій гармонії із нашим лідером і президентом Реджепом Ердоганом», — запевнив Біналі Йилдирим товаришів по партії.


Раніше посади лідера партії і прем’єра займав Ахмет Давутоглу, який 5 травня заявив про свою відставку. Як вважають політичні оглядачі, після того, як він пішов з посади прем’єра, під загрозою зриву опинилися домовленості Анкари і Брюсселя про врегулювання питання стосовно сирійських біженців, які перебувають на території Туреччини. Хоча Йилдирим не зробив поки що жодної заяви з цього питання.