Учора до Брюсселя з’їхалися глави зовнішньополітичних відомств країн «Східного партнерства» та країн-членів Європейського Союзу, щоб узяти участь у щорічному засіданні в форматі 6+28 (Україна, Грузія, Білорусь, Азербайджан, Молдова, Вірменія та країни-члени ЄС). Україну на саміті представляв міністр закордонних справ Павло Клімкін.


Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні переконана, що це «...дуже важлива зустріч між двома самітами — одним у Ризі торік, та іншим, який відбудеться навесні наступного року. Для нас надзвичайно важливо завжди підтримувати баланс між приділенням нашої уваги на південь і нашої уваги на схід та щодо інших питань, навіть якщо вони випадають з головного напрямку, зберегти головні позиції у нашому порядку денному, і це питання нашої роботи з Україною, Грузією, Молдовою, як і Білоруссю, Вірменією і Азербайджаном», — цитує агентство УНН.


Крім того, поза офіційним порядком денним міністри ЄС міркували, що робити з підсумками голландського референдуму стосовно асоціації з Україною. Як відомо, Брюссель очікує пропозиції від Нідерландів.