Парламентський Комітет з питань бюджету провів виїзне засідання в Ужгороді. Як повідомили «Голосу України» в прес-службі ОДА, участь у заході взяли народні депутати від Закарпаття, представники уряду, керівники області.


Обговорювали найболючіші питання регіону, які потребують вирішення на загальнодержавному рівні. Голова ОДА Геннадій Москаль зазначив: цьогорічний бюджет поставив більше питань та перепон, ніж надав можливостей для їх розв’язання. Так, істотного дофінансування потребує розвиток належної транспортної інфраструктури, а також ремонт та будівництво якісних доріг. 

 

Багато проблем з фінансуванням професійно-технічних закладів освіти, харчуванням учнів початкових класів, придбанням шкільних автобусів. Нерозв’язаною залишається проблема перевезення пільгових категорій громадян. Додаткових субвенцій із держбюджету очікують гірські райони.


Голова обласної держадміністрації зачепив тему відновлення на Закарпатті спеціальної економічної зони, яка дала б поштовх стрімкому розвитку та припливу інвестицій, говорили про законодавче врегулювання проблем виноградарства. Особливу увагу під час засідання звернули і на важливість належного фінансування протипаводкових програм. Г. Москаль звернувся до народних депутатів із проханням посприяти якнайшвидшому ухваленню закону, який передбачає спрямування 50 відсотків надлишкових надходжень митних платежів на розвиток доріг.


У результаті зібрання домовилися про те, що більшість порушених питань члени бюджетного комітету лобіюватимуть у парламенті для отримання Закарпаттям додаткового фінансування ще в цьому році. Передусім ідеться про кошти на будівництво та ремонт доріг і реалізацію Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса. Потреби регіону напрацьовуватимуть із народними депутатами, які представляють інтереси області у Верховній Раді. На цьому голова комітету Андрій Павелко наголосив після завершення виїзного засідання.

Закарпатська область.

 


На знімку: на засіданні виступає народний депутат Роберт Горват.


Фото прес-служби ОДА.