День Європи в Чернігові став днем німецького міста-побратима Меммінгена. Впродовж кількох днів в обласному центрі перебувала німецька делегація із шести десятків осіб. Цьогоріч відзначали 25-річчя цієї дружби.

 


Нещодавно Чернігів отримав від німецьких побратимів 11 машин «швидкої допомоги» та рентген-апарат, вони також допомогли модернізувати залізничне училище. Меммінген надає можливість учням та викладачам профтехучилищ Чернігова двічі на рік отримувати досвід у навчально-виробничій сфері.

 


На запитання: а що дає побратимство з Черніговом — обер-бургомістр Меммінгена Іво Хольцингер (на знімку ліворуч) зауважив: співпраця взаємокорисна, адже німці відкривають новий для себе світ, розширюють уявлення про можливості партнерських стосунків в інших країнах Європи. Обер-бургомістр керує містом уже 35 років. Протягом цього часу, каже Іво Хольцингер, не було такої справи, якою б не опікувався як очільник міста.

А ще він відзначає важливість особистого контакту з усіма городянами.

 


Під час офіційної зустрічі з делегацією німецького Меммінгена міський голова Чернігова Владислав Атрошенко (на знімку праворуч) подарував гостям копію гривні Х століття, знайдену під час розкопок. «Будь-які політичні стосунки хороші, коли вони закінчуються грошима. Нехай ця гривня буде символом процвітання Чернігова і Меммінгена», — сказав Атрошенко.


Чернігів.


Фото Віктора КОШМАЛА.