Початок роботи нової патрульної поліції в Луганській області стало великою подією. На складанні присяги, яке відбулося на площі Миру в Сєверодонецьку, зібралося багато городян. І привела їх сюди не проста цікавість, а віра і надія на те, що ця молодь у чорній уніформі буде «не карати й кришувати, а служити й захищати». Для представлення нового підрозділу до Сєверодонецька завітали міністр МВС України Арсен Аваков, керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе, народний депутат Мустафа Найєм (на знімку).

 


За словами Арсена Авакова, після того, як 30 травня такий підрозділ буде презентовано у Маріуполі, перший етап реформи можна вважати завершеним. За ним розпочнеться реформа кримінального блоку поліції, слідства, дільничних, патрульної поліції на дорогах, яка замінить ДАІ, та інших служб. Завершиться реформа тоді, коли «ці молоді поліцейські, пройшовши свій шлях, займатимуть відповідальні керівні місця».


Як пообіцяла керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе, незабаром у країні розпочне роботу поліцейська академія, і всі, хто в ній навчатиметься, повинні пройти через патрульну службу.


Після складання присяги й напутніх слів поліцейські вирушили на патрулювання до Рубіжного, Лисичанська, частина залишилася в Сєверодонецьку.

Луганська область.


Фото автора.