У Полтаві два дні тривав традиційний фестиваль індійського класичного сольного танцю. Фундатори центру україно-індійської дружби "Шанті" організували його вшістнадцяте.

 

На знімку:

 

учасники фестивалю
з Послом Індії в Україні та його дружиною.

 

Крім господарів, учасниками творчого змагання стали танцюристи-аматори з Києва, Харкова, Кременчука, Миколаєва та представники індійської діаспори. Його присвятили пам'яті юної і водночас надзвичайно талановитої полтавської художниці Саші ПУТРІ, котра над усе захоплювалася індійською культурою і померла від невиліковної хвороби крові в одинадцятирічному віці. Тож на імпровізовану сцену Полтавської галереї мистецтв, де є іменна зала Сашеньки, в національних костюмах самобутнього народу виходили ніби героїні її малюнків...

 

А ті, хто спостерігав за таким захоплюючим дійством уперше, дивувалися його багатобарвності. Досить сказати, що учасниці -- дівчата й жінки -- виборювали першість у шести стилях згаданого танцю. Практично кожна з них полонила глядачів яскравими емоціями, витонченою пластикою, здатністю за лічені хвилини занурити глядачів у безмежний простір унікальної культури.

 

Переможених на цьому святі, звісно, не було. Та найкращих усе ж визначали. Нагороди їм вручили почесні гості -- Посол Індії в Україні Манодж Кумар БХАРТІ та його дружина. Водночас мати Саші Путрі пані Вікторія подякувала всім присутнім за пам'ять про доньку.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України