Поки в Україні визначаються, де проводити наступне «Євробачення», у Херсоні вже підбирають місця для проживання гостей конкурсу, та навіть кандидатів у виконавці від нашої держави. Учасникам від РФ, приміром, городяни готові надати «козирне» помешкання у колишньому палаці імператриці Катерини Другої, збудованому ще під час заснування Херсона. Зараз він навіть перебуває під охороною ЮНЕСКО. Щоправда, тепер тут розташований слідчий ізолятор, але це дрібниці: його все одно мали намір виносити за межі обласного центру.

 

Тож «одним пострілом можна двох зайців убити»: переселити арештантів туди, де для них створять кращі побутові умови, і навзамін отримати готель в особняку, що є історичною пам’яткою. Для всіх поціновувачів «руського миру» буде за честь провести кілька ночей там, де коронована німкеня приймала Грицька Нечосу (запорізьке прізвисько будівничого Херсона, світлішого князя Григорія Потьомкіна).


Втім, якщо кошти на перетворення СІЗО в готель не знайдуть, гостинні пенітенціарії все одно обіцяють «путінських талантів» та їхню групу підтримки з числа найскаженіших московських телевізійних пропагандистів просто неба не залишити. «Для таких шанованих людей готові виділити дві-три просторі камери й гаряче харчування хоч зараз», — клянеться начальник обласного управління Державної пенітенціарної служби України, полковник Олексій Луговський.


А в українські учасники наступного «Євробачення» херсонці пропонують свою людину — голову Генічеської райдержадміністрації Олександра Воробйова. На КПВВ Чонгар Олександр Степанович під час заходів у пам’ять депортації кримських татар так гарно заспівав «Путін ла-ла-ла», що ті ж російські пропагандисти аж зайшлися від захвату. Одразу кілька путінських «рупорів» устигли навіть його «підвищити на посаді», уперто іменуючи в ефірі очільника району цілим «губернатором Херсонщини». Олександр Воробйов ще не вирішив, чи йтиме на «Євробачення»-2017. Але популярність серед земляків він уже має неабияку: відеоролик із його «ла-ла-ла» в Інтернеті лише за кілька днів набрав 150 тисяч переглядів!


Може, серед тих глядачів був і Володимир Путін. Слухав, тішився мелодією, і давав ФСБ наказ: на наступному конкурсі «Євробачення» розбитися на друзки, але домогтися, щоб головний приз від українського держслужбовця нікуди не вислизнув.

Херсонська область.