Відбулася зустріч в.о. Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з Президентами України Леонідом Кравчуком та Леонідом Кучмою з їх ініціативи.

Під час зустрічі Президенти України висловили повну підтримку новій українській владі та її першим крокам у «надважкі та драматичні часи української історії».

На їхню думку, військова агресія та спроба анексії Кримського півострова Збройними Силами Російської Федерації є неприпустимою.

«Ніколи, навіть у страшному сні, я не міг подумати, що доживу до того часу, коли російські війська окупують Крим», — сказав Л. Кучма.

Окрім того, обидва Президенти жорстко виступили проти спроб сепаратизму та провокацій, «які відбуваються в деяких регіонах України».

На їхню думку, влада має більш жорстко та безкомпромісно боротися із злочинами проти держави, її суверенітету та територіальної цілісності.

Водночас Президенти України Л. Кравчук та Л. Кучма звернулися із проханням до О. Турчинова «захистити та зберегти життя українських військовослужбовців, які несуть службу в важких та небезпечних умовах у Криму».

На їхню думку, необхідно терміново провести їх передислокацію на материкову частину України.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.