Кульова стрільба. Мюнхен (Німеччина). Етап Кубка світу. У стрільбі з пневматичного пістолета з відстані 10 м українець Олег Омельчук посів перше місце. Він набрав 201,9 очка, що на 0,8 більше, ніж у турецького спортсмена Ісмаїла Келеша. Третім на турнірі став Гоан Сюань із В’єтнаму (179,8).


Раніше на цьому турнірі олімпійська чемпіонка українка Олена Костевич настріляла з малокаліберного пістолета з дистанції 25 метрів на другий результат.


Академічне веслування. Люцерн (Швейцарія). Європейська олімпійська кваліфікація. Українська четвірка парна (Дарина Верхогляд, Олена Буряк, Анастасія Коженкова, Євгенія Німченко) на дистанції 2000 м посіла друге місце і здобула олімпійську ліцензію на Ігри в Ріо-де-Жанейро.


Крім жіночої четвірки парної, ще один екіпаж від України має ліцензію на Олімпійські ігри-2016 в академічному веслуванні. Це чоловіча четвірка парна, котра виборола «золото» на чемпіонаті світу-2014, а на світовій першості торік фінішувала тільки восьмою. Але саме цей результат і забезпечив українцям олімпійську перепустку.


Теніс. Париж (Франція). Roland Garros. Grand Slam. Призовий фонд — 32 017 500 євро. Краща тенісистка України 21-річна Еліна Світоліна з Харкова легко впоралася зі старшою на п’ять років румункою Сораною-Мігаелою Кирстей — 6:1, 6:3. У процесі матчу після невдалого падіння Світоліна травмувалася. Лікарі надали українці допомогу і зафіксували їй щиколотку. В наступному раунді Еліна зустрінеться з 20-річною темношкірою американкою Тейлор Таунсенд.


Раніше перше коло подолала й наша досвідчена Катерина Бондаренко (29 років), котра переконливо перемогла посіяну під сьомим номером італійку Роберту Вінчіні — 6:1, 6:3. Наступна суперниця харків’янки — німкеня Анніка Бек (22 роки).