Футбол. Звичайно, сьогодні наша головна увага до національної збірної, котра вже п’ять днів перебуває на острові Корсика (Італія). Там вона проводить підготовку до Євро-2016. Останніми до колективу приєдналися Анатолій Тимощук і Євген Коноплянка (на знімку), котрий у неділю в складі «Севільї» грав у фіналі Кубка короля проти «Барселони».

 


Погода в районі курортного селища Пула чудова — там сонячно і тепло. Поряд білі піщані пляжі і чисте Середземне море. Атмосфера в колективі, як ніколи, чудова. Цьому значною мірою сприяє той факт, що разом із футболістами перебувають їхні родини.


Але сімейна ідилія завершиться вже 27 травня. Дружини і діти футболістів повернуться в Україну. А команда перебазується до Швейцарії, де в містечку Аскона (на північному березі озера Маджоре) (на знімку) порине в серйозний тренувальний режим.

 


А поки що триває, так би мовити, відновлювальний збір. Хоча в неділю в Турині на стадіоні «Олімпіко» підопічні Михайла Фоменка проведуть свій перший контрольний поєдинок. Їхній суперник — збірна Румунії (початок о 19:30).


Нагадаємо й про другий тренувальний матч, призначений на 3 червня. Збірні України та Албанії проведуть його в Бергамо на стадіоні «Атлеті Адзурі д’Італія» (початок о 20:30). Але перед ним (до 31 травня) Михайло Фоменко має виконати перше надскладне завдання: назвати прізвища трьох «зайвих» футболістів із попереднього списку команди, котрі до Франції не поїдуть, а повернуться додому...


Фото ФФУ.