Легка атлетика. Українська Бігова ліга вперше вийшла за межі Києва, повідомляє xsport.ua. У Дніпропетровську міський голова Борис Філатов і організатори з компанії Run Ukraіne випустили у світ перше своє дітище — Dnіpro Half Marathon.


На старт восьми дистанцій вийшли понад 1400 учасників, з яких майже п’яту частину становили діти — 250 осіб.


Найгострішою вийшла боротьба на основній дистанції — напівмарафонській (21 км 097 м). Група лідерів, котра швидко пішла у відрив від основної групи, відпрацювала разом дві третини дистанції, а на останніх кілометрах вперед вийшли Сергій Оксенюк та Юрій Грицак. Розбиралися між собою лідери вже на фініші — спринт за перемогу краще вийшов в Оксенюка, який показав дуже непоганий час 1:05.24 — усього на сорок секунд краще, ніж на Київському напівмарафоні, де лідерська група була сильніша.


Після фінішу переможець — представник одного із найбільш бігових регіонів України Волині — заявив, що реалізував своє завдання на напівмарафон:


«До Дніпропетровська їхав по перемогу. Маршрут відмінний, гаряче підтримували глядачі, відзначу також дуже високий рівень організації».


А от у жінок у змаганнях еліти інтриги не було — Ганна Печко із Дніпропетровська виграла з перевагою майже у хвилину. Її результат 1:22.53.