У середині червня в Старобільському районі Луганської області відкриють додатково два дитячі заміські табори. Тож відпочинком школярів займатимуться шість оздоровниць регіону. Цього мало, вважають керівники соцслужби Луганської обласної ВЦА, але ситуація в умовах проведення АТО складається не на користь організації дитячого літнього відпочинку.


У мирний час, наприклад, 2013 року, в області працювало 38 оздоровчих таборів. Нині 22 з них залишилися на непідконтрольній території, зокрема, обласний табір «Південний» у Криму, дев’ять оздоровниць зайняли військові, три — повністю зруйновано. Тому торік влітку вдалося оздоровити лише 30% школярів. Цього року область планує поліпшити показник і особливу увагу, як і раніше, приділити пільговій категорії, до якої належать діти учасників АТО і переселенці. А їх у регіоні зареєстровано 50 осіб і 26 тисяч відповідно.


Як і торік, луганчани розраховують на допомогу інших областей і країн. Щоправда, директор департаменту соцзахисту населення обласної ВЦА Елеонора Поліщук змушена визнати, що деякі батьки бояться відпускати своїх дітей за межі області. Місцева влада працює з ними.


Загалом на оздоровлення малюків обласний бюджет цього року передбачає майже 2 млн. 300 тис. грн., а місцеві виділяють майже 5 млн. грн.

Луганська область.