Олег Шевчук з Рівного донедавна відношення до музики не мав. Як інженер-електронщик займався точними вимірювальними приладами, останнім часом створював безпілотники для української армії.


Проте здавна був прихильником відомого рівненського вокально-інструментального тріо «Срібна терція». Познайомився з учасницею цього творчого колективу Людмилою Дьомушкіною, яка філігранно опанувала гру на скрипці. Відтак вона напівжартома зізналася Олегові, що не проти почати сольну кар’єру, але для цього не вистачає ексклюзивного музичного інструмента.


Це зізнання зачепило за живе Олега Шевчука. І він вирішив створити скрипку з акрилу, оскільки раніше вже використовував це прозоре синтетичне волокно для виготовлення різних предметів. А от музичні нюанси скрипок почав вивчати в Інтернеті. Там знайшов чимало порад зі створення скрипок. На їх основі створив власний, не схожий на інші, ескіз. А вже через кілька місяців з’явився перший акриловий екземпляр скрипки. Щоправда, він виявився невдалим — від протирання матеріал дещо потріскався, звучання ослабло. Відтак довелося заново експериментувати. І цього разу вдало — на світ з’явилася по-справжньому дивовижна скрипка, яка отримала назву «Космічна крижинка». Для більшого ефекту майстер додав їй діодного підсвічування. Тож інструмент не просто звучить, а й при грі переливається безліччю відтінків.


Цей музикальний шедевр став презентом для скрипальки, яка паралельно з участю в «Срібній терції» почала втілювати сольний проект — уже з іменем Людмили Скрипки. А Олега Шевчука так захопила скрипкова ідея, що наразі він взявся за створення ще одного такого ексклюзивного екземпляра.

Млинів 
Рівненської області.

 


На знімку: Олег Шевчук та Людмила Дьомушкіна з прозорою акриловою скрипкою.


Фото автора.