Вельмишановний Арсенію Петровичу!
Колектив Херсонської дирекції УДППЗ «Укрпошта» з особливою увагою і тривогою за долю підприємства... ознайомився зі Зверненням до міністра інфраструктури України М.Ю. Бурбака («Голос України» за 14.03.2014 р., №47, стор. 3) і цілком схвалює всі позиції та проблеми, порушені у цьому документі.
Однак особливо колектив солідарний із пропозицією розглянути кандидатуру директора Державного підприємства «Преса» Валерія Вікторовича Герасименка на посаду Генерального директора УДППЗ «Укрпошта». Фахівці в нашій дирекції знають його як досвідченого професіонала-поштовика, відомого передусім справжнім українським патріотизмом, великим досвідом роботи і керівництва в поштовій галузі — працював директором Чернігівської обласної дирекції «Укрпошти», в якій творчо і фахово організував виробничий процес, згуртував колектив на якісне і чітке виконання планових завдань завдяки високій трудовій дисципліні і добротному наданню поштових послуг споживачам. Такі ж фаховість, уміння та ділові якості застосовує й у керівництві ДП «Преса», про що переконливо засвідчує авторитет «Преси» серед поштовиків, керівників друкованих періодичних видань, загалом на ринку серед суб’єктів видавничої справи.
Особливої уваги також заслуговують його чесність та відданість справі, чого останнім часом, на великий наш жаль, не вистачало попереднім керівникам «Укрпошти» з їхнім нестримним бажанням тендерних закупівель устаткування та товарів за завищеними цінами. Саме внаслідок такої «модернової закупівельної політики» з підприємства вимивались величезні кошти і непомірно збільшувались плани, що призвело до збитковості в роботі майже всіх обласних дирекцій «Укрпошти». І це ще й тому, що на посаду генерального директора «Укрпошти» протягом останніх п’яти років призначались не фахівці поштової справи, а люди з теоретичним знанням менеджменту і маркетингу, котрі тільки добре знали, «як і куди спрямовувати» фінансові потоки.
Тепер, щоб ефективно виправити катастрофічне фінансове становище, необхідно вжити серйозних радикальних заходів, серед яких особливо важливим пропонуємо таке:
— оплату всіх платежів до бюджету невідкладно перевести через відділення державної пошти («Укрпошти») та державних банків. У тому числі — оплату за навчання у вишах та оформлення і перереєстрацію транспортних засобів.
«Укрпошта» — це важливе і єдине соціально орієнтоване підприємство, яке одночасно забезпечує універсальними послугами із безпосереднім контактом зі споживачами всіх громадян держави, навіть у найвіддаленіших населених пунктах областей і районів країни.
Саме тому і на глибоке переконання нашого колективу, вельмишановний Арсенію Петровичу, дуже сподіваємось на позитивне розуміння наших пропозицій та призначення на посаду генерального директора УДППЗ «Укрпошта» справді кадрового фахово підготовленого в поштовій справі управлінця.
За дорученням колективу з повагою  Михайло ВЕРТМАН, директор Херсонської дирекції УДППЗ «Укрпошта»;
Ніна СЕЛЕДЕЦЬ, голова Комітету профспілки поштових працівників Херсонської дирекції;
Ірина ЗУЄНКО, голова профспілкової організації Дирекції-поштамту ХД УДППЗ «Укрпошта».
 
Ідею призначення Валерія Вікторовича Герасименка на посаду Генерального директора УДППЗ «Укрпошта» підтримують працівники пошти Харківської, Луганської, Донецької областей.