У вівторок новий прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим представив президентові країни Реджепу Ердогану оновлений склад уряду.


Ключові посади в ньому залишилися за колишніми урядовцями. Так, міністром закордонних справ буде Мевлут Чавушоглу, міністром правосуддя — Бекір Боздаг, внутрішніх справ — Ефкан Ала, а віце-прем’єром, який курирує економічні питання, — Мехмед Шимшек.


До 65-го за ліком уряду Туреччини ввійшли дев’ять нових міністрів і чотири віце-прем’єри. Якщо в кабінеті Ахмета Давутоглу як міністри працювали дві жінки, то Біналі Йилдирим довірив міністерську посаду лише одній представниці прекрасної статі. Фатіма Бетюл Кая Саян очолить Міністерство з питань сім’ї і соціальної політики.


Біналі Йилдирим також познайомив країну і з програмою нового уряду, в якій на перший план вийшли питання, що стосуються прийняття нової Конституції та боротьби з тероризмом. Прем’єр-міністр пообіцяв якісні перетворення в системі освіти й підвищення життєвого рівня населення. Він запевнив, що негайно розпочне роботу з посилення президентської інституції, на чому наполягає Реджеп Ердоган і з чим не був згодний колишній глава уряду Ахмет Давутоглу.


Перше засідання нового кабінету міністрів Туреччини відбулося у середу за присутності президента Реджепа Ердогана, який поставив перед ним нагальні завдання зі створення нової конституції і посилення боротьби з терором. 


Напередодні бойовики Робітничої партії Курдистану влаштували теракт у провінції Діарбекір, де на міні підірвався броньований автомобіль із військовослужбовцями. В результаті шестеро осіб загинули, а ще двоє дістали тяжкі поранення. Президент поставив завдання в короткий строк убезпечити країну від загрози теракту.