У Полтаві вшанували пам'ять видатного земляка -- одного з фундаторів Української Народної Республіки, Головного отамана її військ Симона Петлюри.

 

З нагоди сумної дати його загибелі від куль більшовицького найманця Шварцбада, котрий застрелив уродженця Полтави у Парижі 90 років тому, в Державному архіві області відкрили документальну виставку. До меморіальної дошки Симону Петлюрі на будівлі колишньої духовної семінарії, де навчався майбутній державний діяч, представники обласної влади та громадськості поклали живі квіти (на знімку).

 

Водночас активісти "Просвіти" організували там мітинг пам'яті. Промовці, серед яких були й учасники АТО, наголошували на особливій актуальності ідей і справ провідника військ УНР для сьогодення. Адже саме він був одним із небагатьох керівників нашої тодішньої держави, котрий обстоював необхідність створення сильної армії, здатної протистояти російським окупантам...

 

Голова обласної "Просвіти" Микола КУЛЬЧИНСЬКИЙ повідомив про те, що очолювана ним громадська організація ініціює виготовлення та встановлення у Полтаві пам'ятника Симону Петлюрі.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України