У пониззі Дніпра рибалки зненацька стали загрозою для навігації. З моря на нерест у річку пішов родич оселедця — дніпровський пузанок. 


Оскільки ловити його з певними обмеженнями таки дозволено, чи не всю акваторію Дніпра під Херсоном заповнили човни «мисливців» на делікатесну рибу. Причому стояли вони так щільно, що подекуди перегороджували фарватер, створюючи перешкоди для великотоннажних суден. Після того як одна з «моторок» мало не потрапила під суховантаж, а люди в ній не загинули, обласне управління Укртрансбезпеки спільно с поліцією та рибінспекцією заходилися «розчищати» фарватер.


Начальник управління Ігор Пастух розповів кореспонденту «Голосу України», що лише того дня звідти витіснили понад сто маломірних суден. «Поки що ми нікого з порушників правил не штрафуємо — тільки попереджаємо», — каже Ігор Пастух. Але в Укртрансбезпеці не виключають, що рано чи пізно доведеться вдатися й до фінансових санкцій, доки триватиме пузанкова путина. Надто вже багато човнів (зокрема, легких гумових) виходить на Дніпро по рибу, міграція якої триває майже місяць.


Херсонська область.