На підтримку реформи децентралізації парламентський офіс місцевого самоврядування вчора провів черговий практикум з нормотворчості для фахівців органів територіальних громад з питань управління фінансами (на  знімку). Програма реалізується спільно з Асоціацією міст України в рамках проекту «ПУЛЬС» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD).

Заступник керівника апарату парламенту Олександр Мартиненко передав учасникам заходу найщиріші вітання від імені Голови Верховної Ради Андрія Парубія. Також він зазначив, що вже є певні позитивні результати з фінансової децентралізації. А нинішній практикум покликаний ще покращити цю ситуацію. «Саме тому вас закликаємо бути активними. Усі ваші думки, напрацювання обов’язково будуть ретельно вивчені і доведені до суб’єктів законодавчої ініціативи. Стіни Верховної Ради для вас відкриті», — запевнив заступник керівника апарату.

Олександр Мартиненко нагадав, що ініціаторами створення парламентського офісу місцевого самоврядування — додаткового інструменту відстоювання інтересів територіальних громад були АМУ та інші асоціації. Потім їх пропозицію підтримав тодішній Голова Верховної Ради, нині Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Перший заступник виконавчого директора Асоціації міст України Олександр Слобожан розповів, що вже проводилися схожі практикуми. За результатами одного з них, котрий стосувався служби в органах місцевого самоврядування, буде зареєстровано законопроект щодо виборів старост і їх повноважень.

«Результати наших засідань буде відображено в матеріалах, з якими ознайомляться народні депутати, комітети Верховної Ради, центральні органи виконавчої влади. Ви, представники органів територіальних громад, бачите, як застосовується законодавство на місцях, і можете дещо підказати та звернути увагу народних обранців на важливі речі, яких вони не помічають», — сказав він.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.