Легка атлетика. Кіровоград. Чемпіонка світу, триразова чемпіонка Європи, бронзовий призер Олімпійських ігор-2012 Ольга Саладуха з Донецька виступила на турнірі після дев’ятимісячної перерви, пов’язаної з лікуванням травми спини.


Про це «Голосу України» повідомили у Федерації легкої атлетики України. 32-річна спортсменка, яка виконала олімпійський норматив ще 2015 року, здобула перемогу в потрійному стрибку, показавши найкращий результат — 14 м 18 см. Можна лише радіти, що негаразди Олі залишилися позаду. Сподіваємося на її успішний старт і в Ріо.
Друге місце посіла Руслана Цихоцька з результатом 14,04 м, який дав їй змогу вибороти місце в складі збірної України на чемпіонаті Європи.


Світоліна — у третьому колі


Теніс. Париж (Франція). Roland Garros. Grand Slam. Загальний призовий фонд — 32 017 500 євро. Другий раунд.


Як і очікувалося, харків’янка Еліна Світоліна вийшла до третього кола відкритого чемпіонату Франції. Вона легко перемогла американку Тейлор Таунсенд — 6:3, 6:0.


До дніпрян великі претензії


Футбол. Засідання КДК ФФУ відбудеться 2 червня, на якому буде розглянуто питання боргу «Дніпра» перед колишнім тренерським штабом на чолі з іспанцем Гуанде Рамосом. До речі, він уже, схоже, працевлаштувався. Іспанський клуб «Малага» найближчим часом оголосить колишнього наставника «Дніпра» своїм тренером.


Як повідомило авторитетне іспанське видання Marca, переговори «Малаги» з Гуанде Рамосом завершилися успішно.


А тим часом адвокат дніпровської команди Олександр Волков заявив, що суть претензії полягає в тому, що дніпровський клуб повинен кожному з трьох фахівців по 450 тисяч євро за те, що команда тричі потрапляла до єврокубків. Загальна сума боргу Рамосу і компанії становить 1 350 000 євро.


Через це УЄФА вже відсторонив «Дніпро» від участі в єврокубках у наступному сезоні. Клубу світить заборона на трансфери на два найближчі вікна, а також з команди знімуть 18 очок у сезоні 2015/16, що опустить дніпрян із третього на шосте місце в підсумковій таблиці чемпіонату УПЛ.


«Шахтар» представить нового тренера


Керівництво донецького «Шахтаря» вже визначилося з новим наставником команди. Про це повідомив гендиректор клубу Сергій Палкін.


«У понеділок він приїжджає до Києва, у вівторок ви про нього дізнаєтеся. А в середу, я сподіваюся, ми проведемо прес-конференцію», — сказав Палкін.


Північноірландський оптимізм


Форвард збірної Північної Ірландії, найкращий бомбардир цієї команди у відбірному циклі до Євро-2016 (7 м’ячів) Кайл Лафферті в інтерв’ю Belfast Telegraph розповів про наміри обіграти Польщу на чемпіонаті Європи у Франції:


«Усі в команді вірять, що нам удасться пройти до плей-оф. Думаю, нам підходить порядок матчів. Вірю, що ми можемо перемогти Польщу в першому матчі, а потім вийти на матч із Україною, у якому теж можемо щось взяти. Потім уже матч із Німеччиною, який буде дуже складним, але є надія, що ми доб’ємося результату заздалегідь».


Як відомо, Північна Ірландія гратиме в групі С, де її суперниками будуть Німеччина, Польща та Україна.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.