Ситуація в зоні АТО загострюється. Кількість обстрілів наших позицій з боку бойовиків зростає із кожним днем. Проросійські формування нарощують свою активність, застосовуючи тактику «розвідки боєм» проблемних ділянок на лінії розмежування. Про це повідомляє група «ІС». Тривожну тенденцію до подальшої ескалації конфлікту на Донбасі підтверджують і міжнародні спостерігачі.


Заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александр Хуг констатував трикратне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі за останні дні. Про це він повідомив на брифінгу по скайпу з Донецька в п’ятницю.


«Те, що я побачив, мене повністю не задовольняє... Рівень насильства не змінюється. У великодній період було деяке поліпшення у ситуації з безпекою, також у нас були певні позитивні політичні повідомлення з Берліна та Мінська. Я сподівався, що буде вжито конкретних заходів на місцях для того, щоб перемир’я стало постійним. Сьогодні в мене на це вже менше надій. Учора ми зафіксували триразове збільшення кількості порушень режиму припинення вогню порівняно з попереднім днем», — повідомив А. Хуг. Він наголосив, що рівень насильства найвищий в Авдіївці (Донецька область) і в районі донецького аеропорту.