На Пирятинському сирзаводі, що на Полтавщині, відкрили реконструйований цех із виробництва сухих молочних продуктів. Тепер тут їх виготовлятимуть майже на третину більше.

 

На знімку:

 

в реконструйованому цеху встановили сучасне обладнання

 

У реалізацію цього проекту вклали п'ять мільйонів гривень. Передовсім з огляду на необхідність розширювати й зміцнювати власний експортний потенціал. Адже, скажімо, 80 відсотків обсягу виготовленої сухої сироватки заводчани відправляють за кордон, у країни Африки та Азії.

 

Пошук нових ринків збуту для одного з найбільших підприємств галузі набуває особливого значення. Надто за умов, коли до 2012 року, тобто до початку розв'язаних РФ "торговельних війн" проти України, воно постачало 60 відсотків обсягів своєї основної продукції -- твердих сирів -- саме туди. Сьогодні поставки до сусідів зупинено повністю...

 

Не менш важливо й те, що нарощування "сушильних" потужностей дало змогу уникнути скорочень персоналу. За словами керівника заводу Володимира БАРТОШАКА, на підприємстві нині працюють 690 осіб, їхня середня зарплата становить понад чотири тисячі гривень.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтавська область.

 

Голос України