Фехтування. Ольга Харлан — переможниця Гран-прі з фехтування «Московська шабля». У фіналі українка перемогла американку Маріель Загуніс — 15:13. Варто зазначити, що для Харлан це четверта в кар’єрі перемога на цьому турнірі.
Стрільба з лука. Ноттінгем (Велика Британія). Чемпіонат Європи. Збірна України (Анастасія Павлова, Вероніка Марченко та Лідія Січеникова) у турнірі зі стрільби з класичного лука стала чемпіоном! У фіналі вона перемогла команду Грузії — 54:52.
Вероніка Марченко додала нашій команді ще й індивідуальне «золото» (класичний лук). У фіналі українка подолала Тетяну Дашидоржиєву з Росії.
Бронзовими призерами стали наші Віктор Рубан та Анастасія Павлова в змаганнях змішаних команд.
Спортивна гімнастика. Берн (Швейцарія). Чемпіонат Європи. Український гімнаст Олег Верняєв виборов золоту і срібну медалі. Він показав кращий результат в опорному стрибку — 15.399. І був другим у вправах на брусах — 15.716.
Тріатлон. Лісабон (Португалія). Чемпіонат Європи. Житомирянка Юлія Єлістратова виборола срібну медаль. Чемпіонкою стала британка Інді Лі, бронзова нагорода дісталася Софії Ковач із Угорщини.
Художня гімнастика. Софія (Болгарія). Етап Кубка світу. Українка Ганна Різатдінова виборола чотири медалі: золоту у вправах з обручем, срібні — в багатоборстві, вправах із м’ячем і булавами.
Футбол. Першість країни. Перша ліга. 29-й тур. «Іллічівець» (Маріуполь) — «Зірка» (Кіровоград). 3:0. «Оболонь-Бровар» (Київ) — «Геліос» (Харків). 1:2. «Гірник-Спорт» (Комсомольськ) — «Полтава». 3:4. «Черкаський Дніпро» — «Динамо-2» (Київ). 3:1. «Суми» — «Нафтовик» (Охтирка). 3:2. «Тернопіль» — «Миколаїв». 0:1. «Десна» (Чернігів) — «Авангард» (Краматорськ). 3:1. «Гірник» (Кривий Ріг) — «Нива» (Тернопіль). +:-.
«Зірка» — 62 очки, «Черкаський Дніпро» — 52, «Оболонь-Бровар» — 51, «Іллічівець» — 50, «Гірник» — 49, «Геліос» — 48, «Миколаїв» — 41, «Десна» — 40, «Полтава» — 38, «Нафтовик» — 37, «Гірник-Спорт», «Динамо-2» — по 33, «Авангард» — 32, «Суми» — 30, «Тернопіль» — 22, «Нива» — 7.
Бокс. Всесвітня боксерська організація (WBO) призначила дату промоутерських торгів за право організації бою між чемпіоном світу в першій важкій вазі поляком Кшиштофом Гловацьким та обов’язковим претендентом на його титул українцем Олександром Усиком.
Згідно з рішенням WBO, торги відбудуться 9 червня в Нью-Йорку об 11:00 за місцевим часом. Раніше промоутер Гловацького повідомив, що бій з Усиком має відбутися в США. Але сам польський боксер заявив, що готовий битися з українцем і в Києві.