Генеральний прокурор Юрій Луценко учора в столиці на прес-конференції представив громадськості свою команду. «Першим заступником ГПУ призначено Дмитра Сторожука. Він відповідатиме за дотримання законності дій органами Служби безпеки України, ДФС, МВС, Нацполіції, Державної митної служби. Заступником ГПУ став Євген Єнін. Він займатиметься питаннями міжнародного співробітництва, співпраці з омбудсменом, представництва інтересів громадян і держави в судах. Заступником Генпрокурора з реформ буде адвокат Валентина Теличенко. Її завдання — проведення нових конкурсів у місцеву прокуратуру. Туди мають прийти люди з юридичною освітою», — заявив він.
Також Ю. Луценко повідомив, що працюватиме Генпрокурором не більше півтора-двох років і за цей час повинен перетворити відомство на європейську інституцію.
Також він зазначив, що не має наміру міняти в відомстві керівників слідства. «Я прийняв рішення, що блок слідства не змінює своїх керівників, адже потрібно багато часу для того, щоб увійти в курс окремих справ. Деякі справи налічують по 500 томів. Я даю 100 днів усім керівникам слідства», — сказав він.