У Бердянській районній бібліотеці селища Андріївка, що на Запоріжжі, відбулася цікава зустріч із сучасним дитячим письменником. Причому автор низки веселих книжок, лауреат літературних премій імені Лесі Українки та Остапа Вишні Павло Кущ завітав сюди у гості і водночас додому, адже свого часу народився у цьому степовому селищі, навчався у місцевій школі і саме тут написав свої найперші гумористичні твори.

 

На зустріч із відомим земляком прийшли учні Андріївської загальноосвітньої спеціалізованої школи І—ІІІ ступенів, місцевої музичної школи, друзі дитинства та всі охочі односельці. «Цей захід, схоже, малі та дорослі андріївці запам’ятають надовго, адже сама зустріч відбувалася у невимушеній, веселій, доброзичливій і домашній атмосфері, — каже директор Бердянської районної централізованої бібліотечної системи Валентина Леоненко. —Письменник і журналіст, яким земляки мають усі підстави пишатися, багато розповідав про своє дитинство та цікаві пригоди, роботу над книгами, а ще залюбки відповідав на запитання присутніх. І треба було бачити захват дітей, які після закінчення зустрічі буквально атакували його, бажаючи сфотографуватися та взяти автограф».


Місцеві бібліотекарі переконані: зустріч була не тільки цікавою, а й корисною, адже вона має посприяти залученню дітей до читання. Тим паче що до бібліотеки у рідному селищі Павло Кущ завітав не з порожніми руками — подарував землякам примірники своїх книг, серед яких повість «АБВ, або Операція «Ставкозавр», яка цього року удостоєна премії імені Лесі Українки. «Пишаємося тим, що ви народилися в нашому селищі і є прикладом для наслідування для малих земляків, — зазначила селищний голова Андріївки Наталія Кагадій. — Дякуємо за теплу і веселу зустріч, зичимо вам подальших творчих успіхів і сподіваємося, що ви порадуєте своїх шанувальників ще не однією захопливою книгою». Автор пообіцяв незабаром передати землякам нову книгу, яка нині готується до виходу в світ у одному зі столичних видавництв. Отож діти тепер із нетерпінням чекають і на книжку, і на наступну зустріч із земляком-письменником.

 

Під час зустрічі письменник вручив дитячі книжки бібліотекарям.

Фото надане автором.