На Пирятинському сирзаводі, що на Полтавщині, відкрили реконструйований цех із виробництва сухих молочних продуктів. Тепер тут їх виготовлятимуть майже на третину більше.

 

У реалізацію цього проекту вклали п’ять мільйонів гривень. Передовсім з огляду на необхідність розширювати й зміцнювати власний експортний потенціал. Адже, скажімо, 80 відсотків обсягу виготовленої сухої сироватки заводчани відправляють за кордон, у країни Африки та Азії. Пошук нових ринків збуту для одного з найбільших підприємств галузі набуває особливого значення.


Не менш важливо й те, що нарощення «сушильних» потужностей дало змогу уникнути скорочень персоналу. За словами керівника заводу Володимира Бартошака, на підприємстві нині працюють 690 осіб, їхня середня зарплата становить понад 4 тисячі гривень.

Полтавська область.

 


На знімку: в реконструйованому цеху встановили сучасне обладнання.


Фото автора.