Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування на підставі заяви екс-першого заступника голови СБУ Віктора Трепака щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Про це повідомляє прес-служба відомства.


«30 травня відповідні відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань детективами бюро за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)», — йдеться у повідомленні.


Водночас зазначається, що публічна заява колишнього першого заступника голови СБУ В. Трепака позбавила бюро певних оперативних можливостей. «Також викликає подив той факт, що про відповідну заяву та наявні у нього документи В. Трепак повідомив ЗМІ ще до звернення в НАБУ. Ми розуміємо високий інтерес до розслідувань детективів Антикорупційного бюро з боку громадськості та ЗМІ. Втім, бюро продовжує наголошувати на тому, що зайва публічність може зашкодити викриттю корупційних правопорушень та притягненню винних до відповідальності», — наголошують в антикорупційному бюро.


Нагадаємо, раніше в інтерв’ю одному з видань В. Трепак заявив, що «чорна бухгалтерія» нараховувала майже два млрд. доларів США. Ці кошти, за його словами, йшли на хабарі високопосадовцям, політикам, міністрам, представникам міжнародних організацій, суддям. Отримувачами хабарів, за словами екс-першого заступника глави СБУ, були представники багатьох політичних партій, і провладних, і опозиційних.


Вл. інф.