На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу на заходах із нагоди Дня прикордонника.

Ідеться, за його словами, про виведення окупаційних військ з усієї української території, відновлення Україною контролю над державним кордоном, запровадження озброєної поліцейської міжнародної місії ОБСЄ, яка для контролю виконання домовленостей буде розміщена на лінії зіткнення, візьме під охорону до виведення в Російську Федерацію склади відведеної зброї і поставить на всіх пунктах пропуску свої постійно діючі патрулі задля унеможливлення постачання нових підрозділів російських військ, амуніції, озброєння, повернення найманих бойовиків.

«І лише тоді, за українським законодавством, з міжнародними спостерігачами, за участі українських партій, кандидатів, за умови твердих заходів безпеки, якими захистимо кожного, хто бере участь у кампанії і хто йде голосувати, з допуском українських засобів агітації, засобів інформації, ми проведемо вибори, які чітко відповідають стандартам ОБСЄ. Нічого іншого не буде. Я на цьому наголошую», — заявив глава держави.

Президент підкреслив також, що через невиконання Росією своїх зобов’язань країни «Великої сімки» ухвалили рішення про продовження дії санкцій.

Водночас під час інтерв’ю одному з відомих вітчизняних телеканалів Петро Порошенко зачепив питання повернення українських заручників, які незаконно засуджені в Росії або перебувають на окупованій території. 

Петро Порошенко також наголосив, що тривають переговори, задіяно всі ресурси, починаючи з делегації у тристоронній контактній групі, в «нормандському форматі», для того, щоб повернути ще 25 українців, які перебувають на окупованій території. «Ми на фінішній прямій щодо умов, термінів і процедури їх повернення», — зазначив керманич.