Стоячи на колінах, хмельничани попрощались із командиром 3-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади 32-річним Андрієм ЖУКОМ. Тяжкі поранення він отримав у бою. Об'їжджаючи підрозділи, комбат помітив підозрілий рух в посадці й дав команду зупинитися. Наші воїни хотіли зайняти оборону, але сили були нерівними. Коли бійці спробували наблизитись, ворог відкрив вогонь. Андрій прийняв його на себе, чим і зберіг життя підлеглих. Одна з куль влучила йому в голову. Хлопцям вдалось витягнути командира з-під обстрілу і передати медикам ще живим, але травми були надто тяжкі.

 

Це був не перший бій комбата. Він пройшов загартування в боях під Старобешевим, Петровським, Старогнатівкою, був сильним, мужнім і рішучим командиром. Президент України Петро ПОРОШЕНКО висловив співчуття рідним та близьким Андрія. На своїй сторінці у Facebook він написав: "Його позивний "Мауглі" був легендарним... Україна втратила справжнього Воїна... Але наші дали гідну відсіч, незважаючи на ворожу артилерію та "Гради".

 

Спочатку з героєм попрощались у Києві. А потім провести в останню путь свого земляка прийшли хмельничани. Андрія Жука представлено до звання Герой України.

 

Ірина КОЗАК.

 

Хмельницька область.

 

Голос України